Internacional 31/01/2013

El primer ministre serbi, víctima d'una broma sexual en un programa de televisió

La broma d'un programa de televisió a Ivica Dacic provoca un escàndol a Sèrbia. Milions de persones veuen com el cap del govern observa embadalit com l'entrevistadora, que no porta roba interior, creua les cames

Agències
2 min

BarcelonaUna broma del canal de televisió Kopernikus, ha submergit Sèrbia en una intensa polèmica. Una polèmica que es va iniciar aquest dimecres quan el primer ministre del país, Ivica Dacic, va acudir com a convidat al programa 'Missió impossible'. Allà havia de ser entrevistat, però l'entrevistadora va resultar ser no una periodista sinó una antiga model de 36 anys, amb un vestit cenyit, un escot provocador... i sense calces.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un moment de l'entrevista, la model imita una escena de la pel·lícula 'Instint Bàsic', en la qual una Sharon Stone que no du roba interior creua les cames davant de Michael Douglas. L'entrevista era, evidentment, una trampa. Del que es tractava era de veure com es comportava el primer ministre, com reaccionava quan la dona, amb una faldilla molt curta, creuava les cames davant seu i li deixava veure que no duia calces. En el vídeo difós pel canal s'observa com l'equip del programa prepara els detalls i com la falsa periodista es treu la roba interior abans del començament de l'entrevista.

El resultat de la broma és que milions de serbis han vist com el seu primer ministre mirava embadalit l'entrecuix de l'entrevistadora. Una imatge molt humana, però molt allunyada de la que vol cultivar qualsevol estadista. Ivica Toncev, conseller de Dacic per a la seguretat nacional, ha informat que s'ha iniciat un procediment perquè es castigui els responsables del programa amb l'argument que aquests han "abusat" de la confiança del primer ministre. "El cas serà investigat", ha declarat Toncev al diari 'Blic', assenyalant que el problema "es burla de Sèrbia, i no del primer ministre".

La polèmica ha estat àmpliament tractada en la premsa sèrbia, els sindicats de la policia han demanat que es depurin responsabilitats entre els encarregats de la seguretat de Dacic i una associació de periodistes ha condemnat "la provocació grollera i inacceptable".

'Missió impossible' és un programa amb bromes amb "càmera oculta" que s'emet des de fa anys. Segons la premsa, el primer ministre no sabia de quin tipus de programa es tractava quan va entrar a la televisió per a l'entrevista.

stats