Internacional 24/06/2016

Cameron anuncia la seva dimissió

El primer ministre explica que deixarà el càrrec a l'octubre

Ara
1 min
Cameron, en el moment d'anunciar que plega.

BarcelonaEl primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat aquest divendres la seva dimissió en una compareixença a Downing Street després de la victòria del Brexit, la sortida del Regne Unit de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cameron ha explicat que deixarà el càrrec a l'octubre i que ho farà, tot i que el referèndum no era sobre la seva figura, per garantir la bona marxa del procés de desconnexió amb Europa.

"No crec que sigui correcte que sigui jo el capità que intenti dirigir la nau del nostre país cap a la seva següent destinació", ha dit el primer ministre.

"Però aquesta no és una decisió que prenc a la lleugera. I crec que és en l'interès públic garantir un període d'estabilitat, i després serà necessari un nou lideratge. [...] Hauríem de tenir un nou primer ministre a l'inici de la conferència del Partit Conservador a l'octubre", ha raonat el 'premier'.

En un parlament que ha acabat amb llàgrimes, Cameron s'ha mostrat "orgullós" del seu país i ha proclamat que, encara avui, creu que el Regne Unit està millor dins la UE.

Però el 'premier' ha assegurat que la voluntat dels britànics serà "respectada" i que, a curt termini, no canviarà la manera de viatjar o comerciar amb el Regne Unit.

stats