Internacional 26/04/2013

Capriles anuncia que impugnarà les eleccions presidencials veneçolanes

El líder opositor ha afirmat que s'haurien de repetir els comicis perquè es va mentir al país

Efe
1 min
Henrique Capriles anuncia la seva decisió

CaracasEl líder de l'oposició veneçolana, Henrique Capriles, ha anunciat aquest divendres que impugnarà el procés electoral davant del Tribunal Suprem de Justícia i ha afirmat que s'haurien de repetir les eleccions presidencials perquè es va mentir al país.

"Impugnarem les eleccions (...) no amb l'expectativa que tinguem un TSJ que ens doni algun tipus de resposta favorable (...), complirem amb tots els tràmits legals perquè al final aquesta elecció acabarà (...) recorrent el món", ha indicat Capriles.

En el dia en què finalitzava el termini de 24 hores que Capriles va donar al Consell Nacional Electoral (CNE) per començar amb el procés d'auditoria anunciat la setmana passada, el líder opositor ha assenyalat que "més aviat que tard" a Veneçuela la situació ha de desembocar en "una nova elecció".

Capriles ha firmat que "el que correspondria és fer unes noves eleccions en què els veneçolans puguin expressar-se sense cap irregularitat".

L'opositor ha assenyalat que "vist tot el que ha passat aquests dies" sobre l'anunci de dijous de la setmana passada del CNE de fer una auditoria sobre el 100% dels vots "es va mentir al país".

La presidenta del CNE, Tibisay Lucena, va anunciar la setmana passada, després de la presentació de la petició de l'oposició, que per la "particularitat" de la situació del país s'auditaria el 46% de les urnes que no van ser revisades el dia de l'elecció.

"Ja ha passat el termini suficient, per tant, nosaltres no participarem en una auditoria que sigui falsa".

En aquest sentit, ha afirmat que si en el procés d'auditoria no es revisen els quaderns de votació per verificar les firmes, l'oposició no participarà en aquest procés.

stats