Internacional 08/03/2013

Representants de 30 països d'arreu del món acomiaden Chávez

Dirigents polítics com Ahmadinejad, Lukaixenko o Raúl Castro han vetllat el cos del líder bolivarià. Després de la cerimònia, Nicolás Maduro assumirà el càrrec de president encarregat

Efe
1 min
Raul Castro s'acomiada d'Hugo Chávez

CaracasEls presidents, caps de Govern i representants d'un centenar de països, organismes i institucions institucionals assisteixen a l'Acadèmia Militar de Veneçuela aquest divendres als funerals d'Hugo Chávez.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El príncep Felip ha estat present a l'adéu al governant veneçolà, que va morir dimarts després de 20 mesos lluitant contra un càncer.

Els presidents de l'Equador, Rafael Correa; Cuba, Raúl Castro; Xile, Sebastián Piñera; l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, i Bielorrúsia, Alexander Lukaixenko, han estat alguns dels màxims representants que també han estat presents al multitudinari funeral.

Un cop finalitzades les cerimònies, el fèretre del president seguirà una setmana més a l'Acadèmia Militar de Caracas perquè pugui ser acomiadat per tothom qui ho desitgi. Després d'aquest període, el cos serà embalsamat i exhibit en un fèretre de vidre.

Nicolás Maduro assumirà el càrrec de president encarregat en una sessió extraordinària de l'Assemblea Nacional i, com a tal, haurà de convocar eleccions.

stats