Internacional 03/04/2019

Chicago escull la seva primera alcaldessa negra i homosexual

Lori Lightfoot substituirà l'excap de gabinet d'Obama amb la promesa d'ajudar els pobres

Ara
1 min
Chicago escull la seva primera alcaldessa negra i gai

BarcelonaLa ciutat de Chicago ha escollit per primer cop una alcaldessa negra, Lori Lightfoot, que alhora mai ha tingut un càrrec polític i que ha guanyat les eleccions municipals amb més del 74% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

També serà la primera alcaldessa obertament homosexual, que ahir a la nit celebrava la victòria acompanyada de la seva dona i la seva filla. Lightfoot succeirà l'excap de gabinet de Barack Obama, Rahm Emanuel.

"Allà fora ens estan veient moltes noies i molts nois. Ens miren. I estan veient el principi d'alguna cosa, bé, una mica diferent", va dir la nova alcaldessa durant la celebració.

La nova alcaldessa, de 56 anys, havia sigut fiscal federal, però es presenta com una persona aliena a la política que ha fet campanya principalment contra la corrupció i a favor dels més pobres de la ciutat, molt segregada racialment i econòmicament.

Lightfoot havia sigut també directora del Consell de la Policia de Chicago, un organisme civil que supervisa l'actuació del cos, i va encapçalar també el grup de treball sobre l'assumpció de responsabilitats de la policia que es va posar en marxa després de la mort de l'adolescent negre de 17 anys Laquan McDonald a mans del cos. Un agent, de fet, va ser condemnat finalment a sis anys de presó per l'assassinat del jove.

stats