Internacional 03/06/2020

El cicló Nisarga toca terra lluny de Bombai però hi deixa fortes pluges

Fins a 100.000 persones havien sigut evacuades prop de la ciutat, que no patia un cicló des del 1948

Ara
1 min
Evacuació dels habitants d'un suburbi de Bombai pel cicló Nisarga.

BarcelonaEl cicló Nisarga finalment ha tocat terra aquest dimecres a la costa oest de l'Índia però a uns 100 quilòmetres al sud de la gran ciutat de Bombai, que esperava l'impacte del que se suposava el pitjor cicló que hauria arribat a la metròpoli en la seva història, fins i tot pitjor que l'últim que va patir l'any 1948.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins a 100.000 persones havien sigut evacuades de les seves cases a les zones costaneres pròximes a Bombai, però els vents finalment van canviar de direcció i el cicló es va desviar cap al sud. Amb tot, la ciutat ha sigut colpejada per intenses pluges i vents i s'espera que el mal temps hi duri almenys fins demà dijous, segons expliquen les autoritats a Reuters.

El cicló va arribar a la costa oest del país amb vents de fins a 120 quilòmetres per hora, segons el Departament Meteorològic de l'Índia, i després de tocar terra es dirigia en direcció nord-est. Els mitjans locals parlaven d'arbres caiguts i vehicles danyats, però fins al moment no s'ha informat de cap víctima humana.

L'aeroport de Bombai ha suspès la majoria dels vols durant el dia d'avui i el port va tancar durant tot el dia. En una ciutat de més de 20 milions d'habitants, les autoritats temien que el cop directe del cicló posés encara més pressió en un sistema sanitari que està patint els efectes de la pandèmia de covid-19. Dels 210.291 casos confirmats arreu del país, amb 5.839 morts aquest dimecres, 72.300 casos i 2.400 morts són a l'estat de Maharashtra, on hi ha Bombai.

stats