Internacional 16/03/2020

Condemnat a cinc anys de presó l'exsacerdot francès que va abusar dels nens d'un grup escolta

La Fiscalia demanava vuit anys de presó per a l'acusat, que té 75 anys

Ara
1 min
Bernard Preynat

BarcelonaL’exsacerdot Bernard Preynat ha estat condemnat a cinc anys de presó per agressió sexual a desenes de nens del grup d'escoltes de la diòcesi de Lió, una pena inferior a la sol·licitada per la Fiscalia, que demanava 8 anys.

El cas de pederàstia ha causat una crisi sense precedents a l'Església catòlica francesa, i la condemna del cardenal i abans arquebisbe de Lió Philippe Barbarin, de qui el papa Francesc va acceptar la renúncia el 6 de març.

Peynat, de 75 anys, ja havia estat retirat el juliol de l'any passat del sacerdoci per un tribunal eclesiàstic, la pena màxima dins la llei canònica. Se l'acusava s'haver abusat de desenes de joves quan va ser responsable del grup escolta entre els anys 70 i 90 a la parròquia de Sainte-Foy-lès-Lyon. L'escàndol va esclatar el 2015.

El cas va motivar el naixement de l'associació La Parole Libérée ("la paraula alliberada", en francès), que van fundar a Lió víctimes d'abusos del sacerdot. Del cas i de les accions d'aquesta associació, al seu torn, en va néixer la pel·lícula Gracias a Dios, de François Ozon, estrenada fa poc menys d'un any després de superar diversos obstacles judicials.

stats