Ulster
Internacional 05/07/2011

Un català, condemnat a 4 anys de presó per atacar una policia en uns disturbis a Irlanda del Nord

El català Roger Jorro Costa, de 29 anys, ha sigut condemnat per un tribunal d'Irlanda del Nord a quatre anys de presó per intentar causar greus danys a un policia durant uns disturbis registrats l'any passat a Belfast, segons han informat fonts judicials

Efe
1 min

DublínEl condemnat va ser inicialment acusat d'intent d'assassinat, però la Fiscalia nord-irlandesa va eliminar aquest càrrec després que Jorro es declarés culpable de participar en actes de violència al carrer.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jove, que resideix al sud de la capital de l'Ulster i està llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques, va admetre davant aquest tribunal que va intentar causar greus ferides a una agent de la policia nord-irlandesa (PSNI) després de llançar un bloc de ciment durant els enfrontaments amb les forces de l'ordre el passat 12 de juliol al barri catòlic d'Ardoyne.

Aquells disturbis, que es van prolongar durant tres nits, es van saldar amb 48 agents de la PSNI hospitalitzats, entre ells la víctima de Jorro, que va patir ferides al cap.

El jutge instructor, Thomas Burgess, el mateix que va donar llum verda a l'extradició de l'exetarra José Ignacio de Juana Chaos (en parador desconegut ara), ha recordat avui a l'acusat que podia considerar-se "afortunat", ja que les seves accions podrien haver causat "ferides mortals" a la policia.

Això no obstant, el magistrat ha recalcat en la seva sentència que no podia imposar una condemna que li permetés tornar al seu país d'origen "en un futur pròxim", ja que ha assegurat que Jorro "té encara un deute amb la nostra societat".

stats