Internacional 15/03/2014

Confirmen que un dels mòbils d'una persona a bord del vol de Malàisia encara fa senyal

Un responsable de l'aerolínia diu que la companyia de telecomunicacions ja hi està treballant però que la informació és confidencial

Efe
1 min
DISPOSITIU DE RECERCA  Un aparell de l’aviació de Singapur participant ahir en la recerca de l’avió.

PequínUn responsable de l'aerolínia Malaysia Airlines ha admès que un dels mòbils d'una persona que suposadament anava a l'avió desaparegut fa una setmana encara fa senyal quan se li fa una trucada. L'aparell, el vol MH370, va desaparèixer amb 239 persones a bord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem comunicat el número a la companyia de telecomunicacions, però els detalls són confidencials. Si li digués als familiars (del propietari de l'aparell) que no és real, els robaria l'esperança", ha destacat en una entrevista a l'agència oficial xinesa Xinhua el director comercial de l'aerolínia, Hugh Dunleavy.

El directiu de Malaysian Airlines va reconèixer que amb el pas dels dies van apareixent informacions confuses i sovint contradictòries, però ho va atribuir als esforços "per trobar la veritat" del que considera "un gran misteri".

L'aparell va desaparèixer la matinada de dissabte passat, 8 de març, quan volava entre Kuala Lumpur i Pequín, i vaixells i avions de més d'una dotzena de països el busquen actualment per tres mars de la regió (el de la Xina Meridional, el de Andaman i les aigües de l'Estret de Malacca).

L'agència oficial xinesa va opinar que la possibilitat més probable entorn del destí del MH370 és que hagi estat "causat per l'home", ja sigui un acte terrorista o un error de pilotatge. Aquestes teories són més realistes que no pas una avaria mecànica sobtada.

stats