COOPERACIÓ
Internacional 13/11/2011

Un mes del segrest de les cooperants a Kènia

La catalana Montserrat Serra i la madrilenya Blanca Thiebaut van desaparèixer del camp de refugiats de Dadaab el 13 d'octubre. Exteriors manté la discreció sobre la negociació del segrest

Agències
1 min
Mone Serra i Blanca Thiebaut, les cooperants segrestades a Kènia

BarcelonaAvui fa un mes del segrest de les cooperants de Metges Sense Fronteres (MDF), la catalana Montserrat Serra, de 40 anys, i la madrilenya Blanca Thiebaut, de 30, sense que hagin transcendit detalls sobre el seu estat físic ni cap grup hagi reivindicat l'autoria del segrest.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Serra i Thiebaut van desaparèixer el passat 13 d'octubre del camp de refugiats de Dadaab (Kènia), a uns 100 km de la frontera amb Somàlia.

Cap organització ha reconegut públicament l'acció. Algunes sospites apuntaven en un inici al grup islamista radical Al-Xabab. Amb el pretext de la manca de seguretat a la frontera, l'exèrcit kenià va engegar una operació per explulsar les milícies, que cada vegada s'aproparien més al camp de refugiats.

Dadaab és el camp de refugiats més gran del món. Ha crescut de forma dràstica amb la darrera sequera a la Banya d'Àfrica, que ha aguditzat el conflicte de més de 20 anys a Somàlia i ha provocat una gran fam a la regió.

Segons va afirmar la ministra de Defensa, Carme Chacón, el 31 d'octubre, tots els segrestats "estan vius", sense que es coneguin detalls sobre la seva integritat física. Les autoritats estarien negociant-ne l'alliberament.

stats