Internacional 12/11/2020

Anthony Fauci: "La cavalleria està arribant"

El màxim expert en epidemiologia dels EUA reforça l'esperança esperonada per la vacuna de Pfizer

Q.a.
2 min
Donald Trump i el doctor Anthony Fauci, en una compareixença a la Casa Blanca

LondresOptimisme generalitzat. Fins i tot per part del doctor Anthony Fauci, l’epidemiòleg en cap dels Estats Units que ha mantingut i manté serioses diferències amb l’encara president derrotat Donald Trump sobre la gestió de la pandèmia. En el programa Good morning America, de la cadena ABC, ha fet servir una expressió tan tòpica com comprensible, tal vegada definitiva, per llançar un missatge d’esperança no només als nord-americans, sinó a tot el món. "La cavalleria està arribant. L’ajuda està realment en camí" en forma de vacuna.

Es referia, esclar, a l’anunci fet aquest dimarts per la farmacèutica Pfizer sobre l’efectivitat del seu prototip, però també al poc menys que imminent anunci de Moderna, que s’espera per als pròxims entre set i catorze dies, i també per al dels resultats de l’assaig clínic de la vacuna d’Oxford, que desenvolupa amb l’anglo-sueca AstraZeneca.

Mentrestant, però, Fauci ha tornat a recomanar l’ús de la mascareta, el mateix que ha fet reiteradament al llarg de tota la crisi sanitària el president electe Joe Biden, que en el seu discurs de dissabte passat, hores després de ser proclamat guanyador de les eleccions, va dir que dur-la no era una declaració política, sinó una mesura de protecció. "Duplicant l’ús de les mascaretes i amb el distanciament físic els Estats Units poden evitar el confinament". Rentar-se les mans ha sigut l’altra recomanació. “Sembla senzill, però realment marca la diferència”, ha dit.

Fauci ha reiterat aquest dijous que les vacunes que estan en desenvolupament "tindran un impacte positiu important" un cop es comencin a distribuir i inocular entre la població, a partir del mes de desembre i de principis de l'any que ve. Ha assegurat, també, que espera que entre abril i juny "el ciutadà normal ja pugui aconseguir" una vacuna. En els cas dels Estats Units, Biden l’ha promès gratuïta per a tothom.

stats