Internacional 04/10/2015

Costa, un socialista mestís sota l’ombra de Sócrates

M.f.f.
1 min
Costa, un socialista mestís sota           l’ombra de Sócrates

Enviada Especial A LisboaFa menys d’un any, el Partit Socialista (PS) de Portugal s’enfrontava a una renovació profunda. Amb José Sócrates a la presó calia girar cap a l’esquerra. Ningú dubtava que l’única persona que ho podia fer era António Costa. Alcalde de Lisboa durant dues legislatures, ha sigut el que ha obert la ciutat al turisme amb un model molt similar al de Barcelona. Durant el seu primer mandat ho va fer en minoria i va saber teixit ponts amb tot l’espectre de l’esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Nascut a Lisboa el 1961, és fill d’un indi de Goa, una excolònia portuguesa. El color de la seva pell no deixa cap dubte. Durant tot la campanya ha hagut d’intentar girar full a l’herència de Sócrates. Defensa el canvi, però també certa austeritat, com el PSOE. Compagina el compromís per respectar la reducció de dèficit públic amb promeses d’accelerar la supressió dels ajustaments i les retallades aplicades per l’actual govern.

És un home que ha tocat molt de poder. Des del 1997 que ha sigut ministre en tots els governs socialistes: des de Justícia fins a Interior, passant per Assumptes Parlamentaris. Depenent dels resultats s’haurà d’enfrontar a l’ala més a la dreta del seu partit, que en alguna ocasió ha defensat donar suport a un “govern d’estabilitat” amb la coalició conservadora.

stats