Internacional 02/06/2019

El xoc d'un creuer amb una barca reobre el debat de la massificació turística a Venècia

L'incident ha deixat quatre turistes ferits lleus i s'ha produït quan la nau ha perdut el control

Ara
2 min
Activistes contra la massificació turística a Venècia protestant davant del creuer que ha xocat contra una barca

BarcelonaEl xoc d'un creuer aquest diumenge contra una barca turística al port de Venècia ha reobert el debat sobre la presència de vaixells de grans dimensions a la ciutat dels canals. L'incident ha deixat quatre persones amb contusions lleus i s'ha produït quan l''Opera', de la companyia MSC, ha perdut aparentment el control mentre iniciava l'operació d'apropament al dic portuari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El capità del creuer ha donat l'alerta a cop de sirena, però no ha pogut impedir que la nau colpegés per la popa la petita embarcació turística fluvial que estava amarrada en aquest mateix moll, segons informen els bombers. A les imatges difoses per les xarxes socials s'aprecia com les persones que passejaven pel port fugen corrents davant de l'envestida del creuer.

L''Opera', un vaixell de 65.000 tones, 54 metres d'alçada i 275 de llargada, duia a bord 2.679 passatgers, dels quals només quatre, tots turistes d'entre 67 i 72 anys, han patit ferides i cops lleus en caure a terra a conseqüència de l'impacte. Les primeres hipòtesis apunten que l'accident s'ha degut a un problema en el motor del vaixell tot i que no es pot descartar el trencament d'un dels cables amb els quals els remolcadors efectuaven les tasques de l'operació de desembarcament.

El xoc ha reobert el debat sobre la presència de les grans naus a la ciutat dels canals, un tema recurrent: els veïns i les associacions ecologistes lluiten des de fa anys per prohibir l'entrada a les aigües de Venècia d'aquests vaixells.

El ministre italià d'Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, ha afirmat que l'incident "demostra que les grans naus no han de passar per la Giudecca" i ha assegurat que aviat estarà a punt la solució per protegir la ciutat "després de molts anys d'inèrcia" política.

L'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, ha aprofitat per recordar que des de fa una dècada la ciutat reclama que els grans creuers turístics evitin el canal de la Giudecca i ha demanat l'obertura "immediata" d'una via alternativa.

stats