Internacional 30/04/2018

Venècia col·loca torns d'accés per controlar els turistes

Crítiques perquè la mesura transforma la ciutat en un "parc temàtic" inhòspit per a residents

Ara
2 min
Un grup de turistes passa per davant dels torns oberts instal·lats per l'ajuntament de Venècia

BarcelonaL'Ajuntament de Venècia ha instal·lat torns, a l'estil d'un parc d'atraccions o una estació, a les entrades a la ciutat dels canals dirigits a controlar el nombre de turistes que hi accedeixen, i així poder tancar les barreres en cas que hi hagi un excés de visitants. La iniciativa ha estat rebuda amb una petita protesta de mig centenar de residents convocats per l'organització d'esquerres Morion, que en un comunicat ha assegurat que els 'check point' "demostren la voluntat" de transformar de manera definitiva Venècia "en un parc temàtic" i són el símbol per convertir la ciutat en un espai "inhabilitat, només per a ús turístic, sense aprofitar i ressaltar el seu valor", prossegueix la nota.

L'organització defensa que els venecians no necessiten "portes a la ciutat" sinó "cases i polítiques de foment de la residència", atès que culpen el turisme de l'escassetat d'habitatge per a lloguer o compra a causa del flux turístic molt elevat. A la manifestació alguns joves van aconseguir fins i tot arrencar una de les barreres, tot i que estaven custodiades per la policia, segons informen els mitjans locals.

Les autoritats han col·locat dues barreres als voltants de l'Estació de Santa Llúcia, únic punt d'arribada per terra: una a la plaça de Roma, al costat del pont de Santiago de Calatrava, i una altra a la part oposada, davant l'església dels Descalços.

Venècia ja ha experimentat mètodes de control turístic, com l'aplicació de l'aforament màxim durant el passat Carnaval, en un intent a la desesperada de posar ordre a l'arribada, cada any, de 30 milions de visitants a una ciutat d'uns 50.000 residents.

Després de la protesta, l'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, ha anunciat que la barrera havia sigut substituïda immediatament i ha avançat a Facebook el seu desig de seguir regulant les visites a la ciutat "per fer viure millor les persones".

En declaracions als mitjans, ha subratllat que és una mesura experimental que preveu implementar "pocs dies a l'any", en ponts o festivitats en què s'esperi una arribada massiva de persones.

stats