Internacional 18/03/2014

"Crimea sempre ha estat part inseparable de Rússia", el discurs de Putin en sis frases

En un to desafiant, el president rus ha carregat contra la política d'Occident en la crisi de Crimea i ha menystingut l'amenaça de sancions que li han imposat

Agències
2 min

BarcelonaEl president rus, Vladimir Putin, ha defensat aquest dimarts l'annexió de Crimea a la Federació Russa davant de les cambres legislatives russes amb un discurs directe i de to desafiant. Aquests han estat els principals punts de conflicte.

El trauma del trencament de la URSS

"Era impossible imaginar-se que Rússia i Ucraïna no estiguessin al mateix estat, però això és el que va passar. El que semblava impossible, desgraciadament va passar. L'URSS es va trencar. Els fets van passar tan de pressa que pocs van entendre el trauma i les conseqüències que va representar".

"Milions de russos van anar a dormir en un país i es van despertar en un país estranger. Molts van esdevenir minories ètniques a les antigues repúbliques soviètiques. Un dels pobles més dividits del món. No fa gaire vaig sentir els habitants de Crimea que deien que els havien passat com un sac de patates d'un lloc a un altre".

Crimea, part inseparable de Rússia

"El tema de Crimea té una importància vital per nosaltres, una importància històrica. Als cors i a les ments de la gent, Crimea sempre ha estat i continua sent part inseparable de Rússia. Aquest compromís, basat en la justícia i la confiança, és ferm i passa de generació en generació".

"No us creieu els que agiten la por a Rússia i diuen que altres regions d'Ucraïna seguiran l'exemple de Crimea. No volem una partició d'Ucraïna, no ho necessitem, això".

El paper d'Occident, molt negatiu

"Els nostres col·legues occidentals, liderats pels EUA, prefereixen no guiar-se pel dret internacional en les seves polítiques sinó per la llei de les armes. Creuen en l'excepcionalisme i que ells són els elegits. Que només ells poden elegir el destí del món".

"En el cas d'Ucraïna, els nostres col·legues occidentals han creuat una línia, s'han comportat d'una manera rude, irresponsable i maldestre".

stats