Internacional 05/02/2015

"Aloz i petlóleo": indignació a la Xina per un tuit "ofensiu" de la presidenta argentina

Cristina Fernández es disculpa per la piulada però no esborra el tuit, que ha generat un rebuig massiu al país asiàtic

Efe / Ara
2 min
La presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner

Buenos Aires / BarcelonaLa presidenta argentina, Cristina Fernández, que aquesta setmana està de viatge oficial a la Xina, ha tornat a protagonitzar una nova polèmica amb la publicació d'una piulada al seu compte oficial de Twitter on parla d'"aloz i petlóleo", en al·lusió a l'accent dels ciutadans d'aquest país en parlar espanyol, després de reunir-amb empresaris xinesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Més de 1.000 assistents a l'esdeveniment? Seran tots de 'La Cámpola' i han vingut només per l'aloz i el petlóleo?", ha publicat la mandatària després d'encapçalar un seminari empresarial a Pequín.

Just un minut després de publicar el polèmic tuit -que ja acumula prop de 4.500 retuits- la presidenta argentina en publicava un altre demanant disculpes:

"Sorry. Saps què? És que és tant l'excés del ridícul i l'absurd, que només es digereix amb humor. Si no són molt, però molt tòxics".

Tot i que aquesta xarxa social està bloquejada a la Xina, el comentari de la presidenta ha saltat a Weibo, la versió xinesa de Twitter, on es multipliquen les crítiques a la mandatària argentina i, fins i tot, els insults. I és que els internautes xinesos han qualificat de "molt ofensiu" el tuit de Fernández. .

Aquesta situació es produeix enmig de l'escàndol que sacseja la presidenta al voltant del cas del fiscal Alberto Nisman, mort d'un tret al cap en circumstàncies sense aclarir, quatre dies després de denunciar-la per presumpte encobriment de sospitosos iranians de l'atemptat contra la mútua jueva AMIA, que va deixar 85 morts el 1994.

"Per demanar diners, sí que vols venir (a la Xina), fins i tot en cadira de rodes", és un exemple dels milers de comentaris que han fet els internautes xinesos, un dia després que Fernández segellés 15 acords de cooperació amb el president xinès, Xi Jinping, entre els quals, la construcció de dues centrals nuclears.

stats