Internacional 24/01/2014

Els comptes d'algunes xarxes socials de la CNN han estat piratejats per simpatitzants del règim sirià

Hi van penjar missatges com "llarga vida a Síria"

1 min
Una imatge del compte de Twitter de la CNN publicada per la mateixa cadena nord-americana a la seva web.

La CNN ha assegurat aquest divendres que ahir alguns dels seus comptes de les xarxes socials i blogs van ser piratejats per grups que simpatitzen amb el règim sirià. Entre els comptes piratejats s'inclouen el Facebook de la CNN i el de Política d'aquesta cadena, la seva pàgina de Twitter o els blogs 'Political Ticker', 'The Lead', 'Security Clearance', 'The Situation Room' i 'Crossfire'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els missatges, que van ser esborrats en qüestió de minuts, els va firmar l'Exèrcit Electrònic Sirià. Entre els que es podien llegir a Twitter n'hi havia alguns que deien "llarga vida a Síria" o "l'Exèrcit Electrònic Sirià ha estat aquí... Deixa de mentir... Tots els informes són falsos!"

L'any passat, aquest mateix grup es va atribuir un atac a la web del 'New York Times', que va deixar de funcionar durant 20 hores. L'Exèrcit Electrònic Sirià també assegura que ha piratejat comptes d'altres organitzacions rellevants nord-americanes i britàniques com per exemple la Universitat de Colúmbia o l'organització no governamental (ONG) Human Rights Watch.

stats