França
Internacional 25/03/2012

Decreten presó pel germà del jihadista de Tolosa per complicitat en els crims

Ara
1 min
Una marxa silenciosa va aplegar ahir la comunitat jueva i musulmana a Tolosa.

BarcelonaLa justícia francesa ha decidit l'ingrés a la presó d'Abdelkader Merah, el germà del jihadista de Tolosa que va assassinar set persones en onze dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abdelkader, de 29 anys, que vivia en un suburbi de Tolosa de Llenguadoc, va ser detingut dimecres quan les forces de seguretat van iniciar el setge per capturar el seu germà Mohamed.

Les acusacions que pesen sobre Abdelkader són de complicitat en els assassinats, associació de malfactors per a la preparació d’actes de terrorisme i participacióen el robatori de la moto que Mohamed va fer servir per cometre els assassinats.

No se sent 'orgullós'

L’advocada d’Abdelkader assegura que, a diferència del que va dir la policia, el seu client mai no s’ha mostrat “orgullós” dels atacs mortífers del seu germà. Segons ella, l’acusat va rebutjar tots els càrrecs que se li imputen i va condemnar fermament els assassinats davant la justícia.

Un cop les forces especials van abatre Mohamed Merah al seu pis de Tolosa dijous, els investigadors van concentrar els seus esforços en determinar si l’atacant va actuar sol i el primer que van posar sota sospita va ser Abdelkader, salafista i fonamentalista religiós convençut segons la policia.

Marxes silencioses

Milers de persones han participat en dues marxes silencioses a París i Tolosa de Llenguadoc per condemnar els atacs. En aquesta última ciutat, la convocatòria ha aplegat els líders de la comunitat musulmana i jueva que han condemnat plegades els assassinats.

stats