La cançó dedicada a Fidel Castro que no para de sonar a la ràdio i a la televisió cubana

El cantautor Raúl Torres va compondre 'Cabalgando con Fidel' tres dies després de la mort del Comandante

La cançó ' Cabalgando con Fidel', composta pel cantautor Raúl Torres després de la mort del líder de la Revolució Cubana, Fidel Castro, s'ha convertit en els últims dies en un himne que sona a totes hores a les emissores de ràdio i als canals de la televisió estatal de l'illa.

Quina Cuba deixa Fidel, en 10 gràficsEl tema musical que acompanya els homenatges pòstums a Fidel Castro serà interpretat avui, dissabte, per primera vegada en públic per Torres i els cantants Eduardo Sosa, Luna Manzanares i Annie Garcés, durant la vetllada artística que tindrà lloc en una plaça de la ciutat de Bayamo durant el penúltim tribut a l'expresident cubà.

La  caravana que transporta les cendres de Fidel en un recorregut per gairebé tota l'illa, d'occident a orient, va arribar aquest divendres a la nit a Bayamo, a la província sud-oriental de Granma, anomenada com el iot en què el líder cubà va desembarcar a Cuba des de Mèxic per iniciar la Revolució, avui fa 60 anys.

L'autor de 'Cabalgando con Fidel' ha explicat als mitjans locals que està "molt commocionat davant el dolorós fet que entristeix el país".

Estrenada dilluns, 28 de novembre, tres dies després de la mort de Fidel Castro, la cançó compta amb els arranjaments del guitarrista Pancho Amat, la participació del trompetista Yasek Manzano i l'acompanyament de l' Orquestra Simfònica Nacional.

La tornada de la cançó repeteix: "Home, els agraïts t'acompanyen. Com anhelarem les teves gestes. Ni la mort es creu que s'ha apoderat de tu" i "Home, vam aprendre a saber-te etern. Així com  Olofi i Jesucrist, no hi ha un sol altar sense una llum per a tu".

El cantautor Raúl Torres, conegut popularment pel tema ' Candil de nieve', és el compositor, també, d'' El regreso del amigo', cançó amb la qual es va retre homenatge al president veneçolà Hugo Chávez, després de la seva mort el 5 de març del 2013.