Internacional 11/04/2013

Un míting de l'opositor veneçolà Henrique Capriles acaba amb aldarulls

L'oposició atribueix els fets a chavistes, mentre que els seguidors de Maduro apunten a seguidors de Capriles

Agències
1 min
Henrique Capriles a l'estat de Mérida. AFP

CaracasAlmenys nou persones ha resultat ferides aquesta matinada de dijous en una sèrie de disturbis que s'han registrat a l'estat andí de Mérida, a l'oest de Veneçuela, després d'un acte de campanya del candidat presidencial opositor, Henrique Capriles, segons fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mentre l'oposició atribueix els fets a persones afins al govern, el governador de Mérida, l'oficialista Alexis Ramírez, ha assegurat que corresponen a grups de seguidors violents vinculats al líder opositor.

"Nosaltres simplement hem aconseguit persuadir amb el nostre poble aquesta colla de 200 persones que venia a agredir la governació de l'Estat, i han deixat un saldo lamentable de nou ferits", ha dit Ramírez a la televisió estatal sense detallar la gravetat dels ferits. "El que ha vingut a fer el candidat de l'oposició aquí, a Mérida, és a portar la violència i el licor", ha afegit.

El candidat presidencial opositor ha refusat a Twitter els actes de violència, que ha atribuït al govern.

"Aquesta violència del grupet dels 'enchufados' la derrotarem amb milions de vots el diumenge", ha respost Capriles.

Tancament de campanya

Aquesta matinada està previst que tant Maduro com Capriles facin els actes de tancament de campanya, una cursa curta sota l'ombra encara de la mort del president Hugo Chávez. Les eleccions se celebraran diumenge amb Maduro com a clar favorit.

stats