Internacional 28/12/2014

Desapareix un avió amb 162 persones entre Indonèsia i Singapur

El mal temps pot haver sigut la causa de la pèrdua de contacte de la torre de control amb l'aparell, ja que just abans el pilot havia demanat un canvi de rumb. Entre els passatgers hi ha 156 indonesis, 3 coreans, un malaisi, un singapurès i un francès

Efe
2 min
Air Asia

BangkokHa desaparegut un avió d'AirAsia –una companyia de baix cost de Malàisia– que transportava 155 passatgers i set persones de tripulació quan sobrevolava aigües al sud-oest de l'illa de Borneo i en males condicions atmosfèriques, segons el ministeri de Transport d'Indonèsia.

Un funcionari de Transport, Hadi Mustofa Djuraid, ha declarat a la cadena de televisió Metro TV que l'Airbus 320-200, vol QZ8501, es trobava entre la província de Borneo i l'illa de Belitung quan ha desaparegut el senyal de radar. "El temps no era bo al lloc on s'ha perdut el contacte", ha detallat el funcionari.

L'avió realitzava la ruta entre Surabaya, la segona ciutat de l'illa indonèsia de Java, i Singapur. Un portaveu de Transport ha indicat que el pilot de l'Airbus 320-200, que volava a uns 32.000 peus d'altura (9,76 quilòmetres), va demanar permís per pujar fins als 38.000 (11,59 quilòmetres), segons el diari local 'Jakarta Globe'.

El portaveu ha precisat que aquesta trucada es va produir a les 06.12 hora local, menys d'una hora després d'enlairar-se de Surabaya.

Un Boeing 737 de la força aèria d'Indonèsia, sis vaixells i tres helicòpters participen en l'operació de cerca i rescat organitzada. La zona de rastreig se centra a l'illa de Belitung i les aigües del seu entorn.

"Primer supervisarem la zona i si trobem un objecte llavors contactarem amb l'Agència Nacional de Cerca i Rescat [que aporta els vaixells i helicòpters]. Sospitem que l'avió desaparegut pot estar en aquestes aigües", ha declarat el portaveu de la força aèria, Hadi Tjahjanto.

Belitung es troba davant la costa sud-oriental de Sumatra i al sud-oest de l'illa de Borneo, i comprèn una superfície de 4.800 quilòmetres quadrats formats per muntanyes i terreny escarpat.

En l'avió viatjaven una tripulació formada per dos pilots, un mecànic i quatre hostesses de cabina, i 155 passatgers, inclosos 16 menors i un bebè.

Les nacionalitats dels passatgers són: 156 indonesis, 3 sud-coreans, un malaisi, un singapurès, un britànic i un francès, d'acord amb l'últim comunicat actualitzat d'AirAsia.

"AirAisa Indonesia lamenta haver de confirmar que la torre de control aeri ha perdut el contacte amb el vol QZ8501 de Surabaya a Singapur a les 07.24 hores d'aquest matí", ha anunciat la companyia aèria en un comunicat, que afegeix que no tenien en aquells moments més informació del que ha pogut passar amb l'aparell.

L'avió d'AirAsia desaparegut va enlairar-se a Surabaya a les 05.20 hora local amb la intenció d'aterrar a Singapur a les 08.30 hora local (00.30 GMT).

Els vols comercials solen viatjar amb el carburant just per arribar a les seves destinacions, per la qual cosa es tem que, passades diverses hores de la seva hora de suposada arribada, el QZ8501 s'hagi quedat sense combustible.

stats