Internacional 30/10/2014

Detingut un home de 73 anys per l'assassinat d'una dona a l'Ulster fa 42 anys

És el mateix cas perquè va ser arrestat Gerry Adams

Ara
1 min

BarcelonaLa policia ha detingut un home de 73 anys a la ciutat de Dunmurry, a Irlanda del Nord, relacionat suposadament amb l'assassinat de Jean McConville, segons informa la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La víctima, una vídua de 37 anys i mare de 10 fills, va ser segrestada per membres de l'IRA el desembre del 1972, acusada de col·laborar amb els britànics. El seu cos, però, no es va trobar fins el 2003, enterrat en una platja. L'autòpsia va revelar que feia tres dècades que havia mort a conseqüència de trets.

Amb la de l'avi de 73 anys ja són sis les detencions per aquest cas, que es va reobrir quan es va localitzar el cos de la víctima. El mes de març es va arrestar Ivor Bell, que va negociar amb nom de l'IRA amb les forces britàniques la pacificació de l'Ulster, i pocs dies després es van detenir tres persones que eren adolescents en el moment de la desaparició de McConville.

Un mes després, Gerry Adams, l'històric dirigent del Sinn Féin, es va lliurar voluntàriament a la policia per prestar declaració però després e quatre dies d'interrogatori va sortir en llibertat sense càrrecs. Una antiga militant d'IRA va assegurar que Adams era l'única persona amb potestat per donar l'ordre de l'assassinat.

stats