Internacional 09/12/2018

Detingut un camioner espanyol després de disparar amb bales de fogueig contra 'armilles grogues'

Cap manifestant va resultar ferit i la policia va perseguir el camioner, que va fugir

Europa Press
1 min
Un grup dels 'armilles grogues' bloquegen l'accés a una refineria de Frontignan

ParisUn camioner espanyol d'uns 60 anys ha sigut detingut després de disparar una escopeta amb bales de fogueig durant un enfrontament amb un grup d''armilles grogues' que bloquejava ahir a la nit una carretera a prop de Besiers, entre Perpinyà i Montpeller. Un dels manifestants ha resultat ferit lleu a la mà durant l'incident, en el qual va intervenir la policia disparant a les rodes del camió per detenir-lo, ha informat l'emissora de ràdio France Bleu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Davant l'impossibilitat d'avançar, el camioner va treure l'escopeta, va baixar del camió i va disparar diversos trets. Els 'armilles grogues' van respondre llançant objectes i van trencar així el parabrisa del camió, i el conductor va respondre llançant-los llaunes de cervesa i tornant al seu vehicle per arrencar i obrir-se pas.

Cap manifestant va resultar ferit pel camió i la policia va intervenir perseguint el camioner, que no va atendre les ordres d'alto. Finalment van disparar a un dels pneumàtics del camió, cosa que va obligar l'espanyol a aturar el vehicle.

El camioner va seguir negant-se a baixar del camió i fins i tot va treure una altra arma de la guantera. Els agents van utilitzar porres per treure-li per la força, el van traslladar a l'hospital de Besiers per rebre atenció mèdica i posteriorment va ser empresonat.

stats