Internacional 16/07/2013

Detingut a França un ciutadà noruec simpatitzant de l'ultradretà Breivik

L'arrestat podria haver estat preparant un atemptat al país, segons l'Elisi

Agències
1 min

París P { margin-bottom: 0.21cm; } Kristian Vikernes, un ciutadà noruec simpatitzant de la ideologia neonazi, ha sigut detingut aquest dimarts al matí al centre de França.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ordre de detenció ha arribat després que la seva dona, també detinguda, hagi comprat quatre rifles, cosa que hauria provocat les sospites que la parella podria estar preparant un atemptat al país.

Vikernes era simpatitzant del fonamentalista cristià i d'ultradreta Anders Breivik, l'autor de l'atemptat a Olso i de la matança a l'illa d'Utoya l'estiu de 2011 en el qual van morir 77 persones.

Krtistian Vikernes havia rebut en el passat una còpia del manifest de Breivik, segons els mitjans locals francesos.

Preparant un atemptat?

El ministre d'Interior francès, Manuel Valls, han dit que Vikernes “podria estar preparant un acte terrorista d'envergadura”.

La policia ha trobat diverses armes al seu domicili. Valls ha assegurat que “la investigació del cas haurà de revelar les condicions en les qual es van comprar les armes". La investigació està en mans ara del Tribunal Anterrorista de París.

Condemnat a 21 anys de presó

Vikernes es va instal·lar a França el 2009 per evitar una condemna de 21 anys de presó a Noruega. La pena se li va imposar per haver apunyalat un company seu i líder d'una banda de rock en què tocava.

stats