Els detinguts per la bufetada a Macron: fans de les armes medievals

Els veïns descriuen l'agressor com un home inofensiu i simplement "una mica friki"

ARA
2 min
El president de França, Emmanuel Macron, aquest dimarts

Els dos homes detinguts per la bufetada al president francès, Emmanuel Macron, eren fans de les armes medievals i probablement seguidors de l'extrema dreta, segons algunes de les webs de les quals eren seguidors a les xarxes socials, apunta la premsa francesa. Es tracta de Damien T. i Arthur C., tots dos de 28 anys i veïns de la petita ciutat de Saint-Vallier a Drôme, prop de Tain-l'Hermitage. El primer seria l'autor de la bufetada i el segon qui la va gravar en vídeo. Cap dels dos té antecedents policials, però després de l'incident amb el president la policia ha escorcollat casa seva i hi ha trobat una còpia del llibre d'Adolf Hitler Mein Kampf, segons la BBC. També s'hi hauria trobat una espasa, un punyal i un rifle de col·leccionista, tot i que no és clar si les armes eren funcionals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sí que és segur que tots dos eren fans de les armes medievals. Tot just abans de la bufetada, a la gravació se sent com l'home crida"À bas la Macronie!" [Fora el macronisme] i "Montjoie Saint Denis", un antic crit de guerra dels exèrcits del regne de França que avui s’associa a militants de l’extrema dreta. Però un amic de Damien T., entrevistat per periodistes, assegura que aquesta última citació surt en realitat de la pel·lícula còmica Les Visiterus de l'any 1993, on l'actor Jean Réno interpreta un guerrer medieval. Els seus veïns descriuen el noi detingut com a inofensiu, seguidor dels jocs de rol i simplement "una mica friki". "No és el tipus de noi que faci això", deia un dels veïns a Reuters, i afegia: "El confinament va ser dur per a ell, tenia moltes ganes de reobertura".

Damien T., de fet, dirigia un club per als fans de les armes medievals i havia fundat un club de jocs de taula anomenat Els Cavallers de la Taula Quadrada, segons la mateixa agència. Entre altres coses, s'hi practicaven arts marcials medievals europees, algunes amb espases de l'època. Ara els dos detinguts s'enfronten a penes de fins a tres anys de presó i multes de 45.000 euros.

L'agressió a Macron ha desencadenat una onada de condemnes dels mitjans i els representants polítics del país. El president estava de gira pel territori francès i després d'una visita a l’escola d’hoteleria de Tain-l'Hermitage (a la regió d'Alvèrnia-Roine-Alps) va anar a saludar els ciutadans que l’esperaven a fora. Va ser aleshores quan el noi va cridar i li va clavar la bufetada.

stats