Internacional 26/11/2014

Detinguts 7 policies per agredir un manifestant a Hong Kong

L'operació policial ha desallotjat el barri de Mong Kok, però els manifestants han tornat a ocupar els carrers

Efe
1 min

Hong KongSet policies han estat detinguts aquest dimecres per la seva presumpta implicació en un cas de violència policial contra el manifestant pro-democràcia Ken Tsang. L’incident es va produir el 15 d’octubre, en una nit de durs enfrontaments amb la policia, i va ser difós per la cadena de televisió TVB –generalment pro-governamental–, provocant encara més de rebuig contra la policia de Hong Kong.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les gravacions mostraven com diversos policies colpejaven i propinaven puntades de peu al manifestant durant quatre minuts, quan ell era a terra emmanillat. Els oficials implicats ja havien estat destituïts del càrrec, mentre el Departament de Policia investigava els fets.

Els desallotjaments de les zones de protestes ha seguit durant aquest dimecres, i ha acabat amb almenys 148 detinguts, entre els quals dos líders dels moviments d’estudiants pro-democràcia, que reclamen el sufragi universal per a les properes eleccions al 2017.

L'operació policial ha posat fi a l’ocupació al barri de Mong Kok, la zona més conflictiva des del començament de les protestes fa 2 mesos. Però hores després els manifestants han tornat a ocupar els carrers. La Federació d'Estudiants, que va mantenir el diàleg amb el govern de Hong Kong durant les negociacions, ha amenaçat amb ampliar la línia de protesta, fins ara limitada al diàleg i l’ocupació pacífica dels carrers.

stats