Internacional 04/07/2018

Disturbis a Nantes després de la mort d'un jove per un tret de la policia

El noi havia atropellat un agent quan ha fet marxa enrere per fugir d'un control policial

Efe
2 min
Els bombers treballen a Nantes per apagar diversos vehicles cremats durant els disturbis.

ParísLa ciutat francesa de Nantes, a l'oest del país, ha sigut escenari d'importants disturbis aquest dimarts a la nit arran de la mort d'un jove de 22 anys per un tret de la policia. L'incident ha fet que diversos grups de joves llancessin còctels Molotov contra les forces de seguretat, aixequessin barricades als carrers, cremessin diversos vehicles i comerços, i destrossessin el mobiliari urbà. Els disturbis han tingut lloc a tres barris de la ciutat: el de Breil, Malakoff i Dervallières.

L'incident ha començat després que una patrulla d'agents aturés un vehicle en un control policial i demanés al conductor que els acompanyés a la comissaria. El conductor ha intentat fugir fent marxa enrere amb el cotxe, però durant la maniobra ha atropellat un dels agents. Un altre policia ha disparat aleshores contra el conductor, que ha mort hores després a l'hospital.

Més de 200 policies s'han mobilitzat per intentar controlar la situació a Nantes. Els disturbis han durat diverses hores. El ministre de l'Interior, Gérard Collomb, ha assegurat que es mantindrà el dispositiu de vigilància a la ciutat amb l'objectiu de "calmar la situació i evitar nous incidents".

Una dona passa pel davant d'un centre mèdic que ha quedat calcinat.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Nantes, Johanna Rolland, ha declarat que "la justícia, amb independència, haurà d'establir ràpidament i amb claredat i transparència què ha passat aquesta nit". Així mateix, Rolland ha tingut paraules de record per al jove mort, la seva família i els veïns del barri de Breil, però també ha reconegut la feina dels bombers i "dels homes i les dones que garanteixen la seguretat".

stats