Internacional 07/12/2016

Donald Trump, persona de l'any de la revista 'Time'

La publicació qualifica el multimilionari novaiorquès de president dels "Estats Dividits d'Amèrica"

Ara
1 min
Portada de la revista 'Time' amb el "president dels Estats Dividits d'Amèrica".

BarcelonaLa revista 'Time' ha nomenat Donald Trump, president electe dels Estats Units, persona de l'any 2016, un títol que atorga al personatge més rellevant a nivell internacional. L'empresari ha manifestat a la cadena ABC que el reconeixement és un "honor".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mitjà escull anualment, des de fa 90 edicions, el personatge que més influència ha tingut, ja sigui de manera positiva o negativa. Trump ha quedat per davant de Hillary Clinton, el fenomen dels 'hackers', el turc Recep Tayyip Erdogan o la cantant Beyoncé. Tant Barack Obama com George W. Bush van rebre el mateix reconeixement a principi de la seva legislatura.

Per què Trump? És pel seu impacte per bé o per mal? La revista justifica l'elecció dient que és, precisament, per les grans divisions que provoca entre els nord-americans respondre a aquesta pregunta. I, de fet, el presenta com el "president dels Estats Dividits d'Amèrica". En ser preguntat sobre si divideix la ciutadania nord-americana, Trump ha afirmat a la mateixa cadena que ell no n'és la causa, tot i que s'ha compromès a "superar les diferències" quan s'instal·li a la Casa Blanca, a partir del 20 de gener.

stats