Internacional 10/11/2016

Del vodka amb el seu nom a la fòbia a donar la mà: 10 coses que (potser) no saps de Trump

L'excèntric magnat novaiorquès ha trencat tots els esquemes de la política nord-americana en convertir-se en el pròxim inquilí de la Casa Blanca

Ara
4 min
Donald Trump durant el discurs d’acceptació de la candidatura republicana a Cleveland, en el qual va repassar el seu programa de govern.

BarcelonaDonald Trump (Nova York, 1946) es va convertir dimecres contra tot pronòstic –o no en el 45è president dels Estats Units. Polèmic, controvertit, excessiu, impulsiu... Els adjectius s'esgoten a l'hora de descriure la seva excèntrica personalitat. Amb un ego desbordant i gens amant de la discreció, aquest magnat novaiorquès ha trencat tots els esquemes de la política nord-americana i serà l'inquilí de la Casa Blanca durant els pròxims 4 anys. Descobrim 10 aspectes de la seva vida que -potser- no són tan coneguts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

1. Una marca de vodka amb el seu nom

Com a bon egòlatra, Trump ha intentat estampar el seu cognom a tot arreu on la seva fortuna l'hi ha permès. Més enllà de la coneguda Trump Tower -un gratacel de 58 pisos i 202 metres d'alçada situat al cor de Manhattan-, el magnat es desplaça amb un Boeing 757 privat amb les lletres del seu cognom escrites tot a l'ample. També té una marca de roba pròpia -Donald J. Trump-, un joc de taula i, malgrat que en més d'una ocasió ha assegurat que no beu ni li agrada l'alcohol, el 2005 va llançar una marca de vodka amb el seu nom.

2. Mai ha utilitzat un caixer automàtic

Tenint en compte que la seva fortuna es quantifica en milers de milions, resulta curiosa l'afirmació que ell mateix va fer en una entrevista al programa de Conan O’Brien, on va assegurar que mai de la vida ha utilitzat un caixer automàtic per extreure diners en efectiu...

3. En bancarrota

I malgrat que Trump és multimilionari gairebé de naixement, el seu imperi empresarial ha estat en fallida en diverses ocasions. El 1991, el magnat es va haver de desprendre del seu iot de luxe i es va haver de vendre la seva aerolínia, Trump Shuttle, a més de diversos comerços al detall, per pagar el deute milionari que tenia amb diversos bancs.

4. L'estrella 2.327 al Passeig de la Fama de Hollywood

L'enorme popularitat aconseguida amb 'The Apprentice' (l'aprenent), el concurs de televisió presentat per ell mateix -i en el qual els concursants es disputen dirigir una de les empreses del magnat- li va valdre una estrella, la número 2.327, al Passeig de la Fama de Hollywood. Fa dues setmanes un home la va destruir a cops de pic.

5. 'Castigat' a una escola militar

I si se'l pot considerar exitós en el món dels negocis i com a 'showman', no es pot dir el mateix del Trump estudiant -almenys en la seva etapa primerenca-. La seva mala conducta mentre cursava els estudis de secundària a Queens va fer decidir els seus pares d'enviar-lo a l'Acadèmia Militar de Nova York, amb l'objectiu de redreçar la seva conducta.

6. Copropietari del concurs Miss Univers

Amant del món de l'espectacle, a mitjans de la dècada dels 90 es va convertir en copropietari del concurs de bellesa Miss Univers, un negoci que va abandonar el setembre de l'any passat. Justament, una de les ex reines de la bellesa que ell mateix va coronar, la veneçolana Alicia Machado, es va convertir en la cara visible de les acusacions de masclisme cap al candidat republicà durant l'àcida campanya electoral entre Trump i Clinton, quan la candidata demòcrata va acusar el seu rival d'haver insultat Machado anomenant-la 'miss piggy' (senyora porqueta) després que aquesta augmentés de pes.

7. Treballadors sense papers per construir la seva torre

Tenint en compte que un dels ariets de la campanya del republicà ha sigut la lluita contra la immigració il·legal, resulta com a mínim remarcable que l'empresa que el magnat va contractar per construir la Trump Tower portés dos centenars de treballadors polonesos en situació irregular al país per erigir l'edifici. El magnat va negar, a posteriori, que conegués la situació dels treballadors. Tanmateix, els va amenaçar de deportar-los quan aquests van demanar cobrar els diners que se'ls devia. El salari dels treballadors va ser de 4 dòlars l'hora, amb una jornada laboral de 12 hores diàries.

Trump va sortir dissabte a saludar als seus seguidors a la porta de la seva torre a Nova York.

8. Un candidat políticament 'mòbil'

I malgrat que Donald Trump s'ha convertit en el 19è president republicà de la història dels Estats Units, el magnat novaiorquès no ha estat sempre 'casat' amb l'altrament anomenat GOP -Grand Old Party-. De fet, Trump es va definir com a demòcrata fins al 1987, any en què es va passar al bàndol republicà. Després es va fer membre del Partit de la Reforma -amb el qual l'any 2000 es va postular com a presidenciable-, i encara va tornar a passar un cop més pel Partit Demòcrata abans d'acabar, finalment, al Partit Republicà.

9. Una oferta 'temptadora' a Obama

El setembre del 2014, amb la mirada ja posada a la Casa Blanca, Trump va oferir a Barack Obama accés lliure a tots els seus camps de golf a canvi que renunciés a la presidència dels Estats Units.

10. Fòbia a donar la mà

I entre les innombrables excentricitats i manies del magnat, una de les que potser li portarà més maldecaps en la seva nova etapa com a mandatari dels Estats Units serà la seva fòbia a donar la mà als altres. I és que aquesta mania va lligada amb l'obsessió del magnat (més d'un cop admesa) de tenir les mans sempre netes. De fet, per absurd que sembli, aquest va ser un retret que el seu contrincant en la cursa republicana Jeb Bush -germà de l'expresident George Bush- li va tirar en cara en més d'una ocasió. Potser sí que pot ser un problema, tenint en compte que, com a futur president dels Estats Units, haurà de sacsejar uns quants de milers de mans a l'any...

stats