Internacional 29/01/2018

Dos restaurants belgues acusats de vendre aigua de l'aixeta com a "aigua mineral"

La marca d'aigua embotellada Val ha denunciat que els dos locals reomplien les seves ampolles

Ara
1 min
El vidre és una alternativa segura

BarcelonaAlmenys dos restaurants a Bèlgica haurien venut aigua de la aixeta com si fos "aigua mineral" segons ha desvelat el diari britànic 'The Guardian' aquest dilluns. Ho ha denunciat la marca d'aigua Val, propietat del grup cerveser belga Brasserie Haacht, que hauria detectat anomalies en l'aigua que servien els dos restaurants i en les ampolles que retornaven a fàbrica.

La investigació de l'empresa va iniciar-se en descobrir un gran descens en el nombre d'ampolles que encarregaven tots restaurants. Llavors, l'empresa va ordenar una sèrie d'anàlisis a les ampolles que els tornaven els restaurants i que denotarien que els locals reomplien els envasos. També haurien enviat un treballador a comprar fins a nou ampolles d'aigua de la seva pròpia marca per analitzar-ne el contingut. Els estudis van confirmar el frau.

Brasserie Haacht ha decidir acabar la seva relació comercial amb els restaurants i exigeix una compensació. Els restaurants, per la seva banda, denuncien el decomís de les nou ampolles i la seva posterior anàlisi. L'embotelladora denunciarà els propietaris dels establiments. L'aigua Val ha rebut diversos premis per la seva qualitat. Els anys 2012 i 2017 va obtenir tres estrelles als Superior Taste Awards, la màxima puntuació d'aquesta distinció atorgada per l'Institut Internacional de Gust i Qualitat, amb seu a Brussel·les.

stats