Internacional 02/10/2019

Dues persones també moren a Alemanya per listeriosi

Una empresa càrnia del país és clausurada per ordre de les autoritats veterinàries

Efe
1 min
Un laboratori examina restes de la bactèria de la listèria.

BerlínDues persones han mort a l'oest d'Alemanya per listeriosi després de consumir productes de l'empresa càrnia alemanya Wilke Wurstwaren, on s'ha detectat la presència del bacteri.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha declarat el cap del districte de Waldeck-Falkenberg, Reinhardt Kubat, l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia de Berlín ha establert una "relació directa" entre aquestes dues morts i el consum de productes de l'empresa, que ha estat clausurada per ordre de les autoritats veterinàries.

Kubat ha afegit que s'ha iniciat una campanya per retirar del mercat tots els productes de la companyia, que té més de 80 anys d'antiguitat i que també ven fora d'Alemanya.

Les dues víctimes són persones d'edat avançada i que vivien a l'estat federat de Hesse, a l'oest del país, que és on es troba la seu de l'empresa. A més, s'estan estudiant 37 casos més de persones malaltes que podrien estar afectades pel bacteri.

Pel que sembla, al març ja es va notificar la presència de listèria en un producte de l'empresa Wilke Wurstwaren a Hamburg, al nord d'Alemanya, i al maig es va registrar un segon cas a Baden-Württemberg, al sud. Després d'això es va fer una neteja general de totes les instal·lacions de la companyia.

No obstant això, fins ara no ha sigut possible trobar la font contaminada, encara que podria tractar-se de les cinc màquines talladores, ja que en aquesta àrea –considerada de risc elevat– es va detectar la presència del bacteri, ha indicat el veterinari Martin Rintelen. També hi ha la possibilitat que el bacteri arribés als productes a través de l'aigua.

stats