Internacional 17/09/2014

"No deixis que ens diguin què no podem fer. Fem-ho": la carta de Salmond als escocesos

El primer ministre escocès demana el sí als electors: "Per cada tàctica de la por, hi ha un missatge d'esperança, d'oportunitat i de possibilitats"

Ara
1 min
Proindependentistes escocesos que van assistir ahir dimarts a l'acte de la campanya a favor del 'sí' del primer ministre escocès, Alex Salmond / EFE

BarcelonaQuan falten poques hores per al referèndum d'Escòcia, el primer ministre Alex Salmond ha enviat una carta als mitjans de comunicació en què demana directament als escocesos que votin 'sí'. "No deixis que ens diguin què no podem fer. Fem-ho". "Lleva't divendres sabent que tu ho vas fer, que vas fer que això passés".

Salmond demana als electors que s'oblidin del discurs catastrofista del govern britànic, amb "històries de por cada vegada més desesperades i absurdes", i que assumeixin "la responsabilitat de treballar junts per fer d'Escòcia la nació que pot ser". "Sabem que si treballem dur, Escòcia pot ser un cas d'èxit global, un puntal del creixement econòmic i uns campions en justícia social. Això és el que som com a nació".

El primer ministre escocès demana prendre la decisió "amb el cap clar i la consciència tranquil·la". "Per cada tàctica de la por hi ha un missatge d'esperança, d'oportunitat i possibilitats. Per cada expert d'una banda, n'hi ha un altre de l'altra", deixa clar.

Amb un to èpic, Salmond destaca la importància del 18 de setembre per a Escòcia. El valor que "durant unes hores precioses", en referència a la jornada electoral, els ciutadans tinguin "la sobirania, el poder, l'autoritat a les seves mans". "És el moment de poder més gran que cap de nosaltres tindrem mai. El futur d'Escòcia. El nostre país a les nostres mans". "No deixis que l'oportunitat se t'escapi dels dits. No deixis que et diguin què no pots fer. Fem-ho", conclou Salmond.

stats