El fiscal especial del Russiagate presenta nous càrrecs contra dos exassessors de Trump

Acusa Manafort i Gates de blanqueig de diners, frau bancari i evasió fiscal

El fiscal especial del Russiagate, Robert Mueller, ha presentat nous càrrecs criminals contra els antics responsables de la campanya del president Donald Trump, Paul Manafort i Rick Gates, a qui acusa de frau bancari i evasió fiscal.

L'acusació de 32 càrrecs presentada per Robert Mueller a Alexandria, Virgínia, assegura que Manafort, amb l'ajuda de Gates, va blanquejar més de 30 milions de dòlars i que tots dos van utilitzar fons de comptes secrets 'offshore' per donar-se una vida de luxe.

Manafort i Gates ja s'enfronten a càrrecs criminals per part de l'oficina de Mueller al tribunal federal de Washington D. C., que inclouen conspiració per blanquejar diners, conspiració per defraudar els Estats Units i omissió de registre com a agents estrangers per la feina que van dur a terme en nom d'un partit polític ucraïnès pro-rus.

Els dos exassessors de Trump estan entre les primeres imputacions de la investigació de Mueller sobre la suposada col·lusió amb Rússia de l'equip de campanya de Trump durant les presidencials del 2016, però les acusacions fins ara no inclouen la col·lusió, sinó que es limiten a delictes econòmics. Tant Trump com el Kremlin han negat sempre la intromissió de Rússia en la campanya.
Els últims càrrecs contra Manafort, que va ser el director de la campanya de Trump durant cinc mesos el 2016, i Gates, que era el director de campanya adjunt, no esmenten la seva feina per a la campanya de Trump. Jason Maloni, portaveu de Manafort, assegura que Manafort és innocent dels nous càrrecs que, remarca, "no tenen res a veure amb Rússia i amb les eleccions del 2016".