Internacional 05/09/2014

Els Estats Units confirmen la mort del líder d'Al-Shabaab, Ahmed Godane

Un bombardeig nord-americà el va matar aquest dimarts a Somàlia

Efe
1 min

WashingtonEls Estats Units han confirmat que el bombardeig d'aquesta setmana va matar el fundador de l'Al-Shabaab somali, Ahmed Abdi Godane. Així ho ha comunicat el Pentàgon aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la matinada d'aquest dimarts passat, almenys sis persones van morir quan un bombardeig nord-americà va esclatar enmig d'un comboi de líders d'Al-Shabaab a prop de Barawe, la base d'operacions del grup. Des de llavors, els Estats Units investigaven qui havia mort en l'atac.

Segons el cap de premsa del Pentàgon, "deixar Godane fora de combat és una pèrdua simbòlica i operacional per a Al-Shabaab". Godane, fundador de la milícia i líder del grup des del 2008, era un dels homes més buscats pel departament d'Estat nord-americà, que oferia una recompensa de 5,4 milions d'euros pel seu cap.

La Casa Blanca ha recordat que va ser Godane qui, ara fa un any, va assumir l'autoria de l'assalt al centre comercial Westgate de Nairobi, on van morir 67 persones. El Pentàgon ha afegit que, "tot i aquest important pas endavant en la lluita contra Al-Shabaab, els Estats Units seguiran utilitzant tots els instruments a la seva disposició –financers, diplomàtics, d'intel·ligència i militars– per fer front a l'amenaça de grups terroristes".

stats