Estats Units

Un nou maldecap per a Biden: el seu gos mossega els serveis secrets

Un informe revela que el pastor alemany del president ha atacat els agents fins a 24 cops

ARA
2 min
Commander, el gos del president dels Estats Units d'Amèrica,  a la Casa Blanca

BarcelonaNi els seus suposats "problemes mentals", ni el seu fill Hunter ni el seu adversari republicà Donald Trump. L'últim en provocar mals de cap al president estatunidenc, Joe Biden, ha estat el gos de la família: el Commander. Segons un informe dels serveis secrets nord-americans que ha fet públic dimecres la cadena CNN, el gos del president ha mossegat els agents dels serveis secrets en un mínim de 24 ocasions i s'ha convertit en un veritable problema laboral per als treballadors de la Casa Blanca.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més d'altres incidents que ja havien sortit a la llum i que implicaven personal de la residència i altres treballadors de la Casa Blanca, el document mostra que, entre l'octubre del 2022 i el juliol del 2023, el pastor alemany del president va queixalar fins a 24 vegades els membres dels serveis secrets i va provocar-los lesions al canell, l'avantbraç, el colze, la cintura, el pit, la cuixa i l'espatlla.

De fet, la mascota de la família Biden ja no viu amb Biden. La van expulsar l'octubre de l'any passat, després que un agent dels serveis secrets requerís tractament mèdic per una mossegada severa. El gos arrossegava un historial important. Al juny, un incident (una "mossegada profunda" a l'avantbraç d'un agent, que havia necessitat punts de sutura) havia obligat a suspendre les visites a l'ala est de la Casa Blanca durant vint minuts, segons el document. Al juliol, el gos va mossegar la mà d'un altre agent, que va necessitar sis punts de sutura. L'agent va "perdre una quantitat important de sang", assegurava un correu electrònic intern que ha sortit a la llum. Els seus companys van acabar regalant-li un paquet amb analgèsics, ungüent antibiòtic, esprai de pebre, un morrió i galetes per a gossos "per motius de seguretat".

"Les recents mossegades del gos ens han obligat a ajustar les nostres tàctiques operatives quan hi ha el Commander. Cal deixar-li molt espai", havia escrit un agent especial responsable de la seguretat del president a la resta de l'equip en un correu electrònic en què recomanava als agents que fossin "creatius" per garantir la "pròpia seguretat personal".

L'anterior gos també mossegava

La família Biden va adoptar el Commander quan encara era un cadell, el desembre del 2021. Des d'aleshores havien intentat ensinistrar-lo per garantir-ne un bon comportament, però no ho van aconseguir. "Tot i l'entrenament addicional per a gossos, la corretja, el treball amb veterinaris i la consulta amb especialistes, l'entorn de la Casa Blanca simplement va resultar massa per al Commander", assegurava el gabinet de comunicació de la primera dama, Jill Biden. Per això el van enviar a viure amb uns familiars a la tardor.

Els incidents que van implicar el pastor alemany van ser tractats com a accidents laborals entre els agents, segons va informar Anthony Guglielmi, portaveu dels serveis secrets, en un comunicat dimecres. "Si bé el nostre personal no cuida ni s'encarrega de les mascotes de la família, treballem contínuament amb totes les entitats aplicables per minimitzar-ne els impactes adversos", va explicar.

L'anterior gos propietat de la família, el Major, també va ferir un agent del Servei Secret el 2021 i el van enviar a viure a Delaware.

stats