ESTATS UNITS

Seguretat

Napolitano diu que l'amenaça terrorista està “al nivell més elevat” des de l'11-S

La secretària de Seguretat Nacional nord-americana adverteix que no pot garantir "que mai més hi haurà un altre atemptat" en aquell país

La secretària de Seguretat Nacional dels Estats Units, Janet Napolitano, ha advertit que l'amenaça del terrorisme contra el seu país està “en el nivell més elevat” des de l'11 de setembre del 2001. Napolitano ha indicat que a més d'Al-Qaida els EUA s'enfronten a noves amenaces de grups que ja estan dins el país. “L'amenaça terrorista ha evolucionat significativament en els últims deu anys i es troba en el punt més elevat des de l'11-S”, segons Napolitano, que ha afegit que les autoritats no poden garantir "que mai més hi haurà un altre atac terrorista". "No podem segellar el nostre país sota una cúpula de vidre”, ha afegit.


Al-Qaida i els talibans han intentat dur a terme alguns atacs als EUA. Per Nadal un nigerià de 23 anys va ser acusat d'intentar fer esclatar un avió a Detroit amb una bomba amagada a la roba interior. Les autoritats nord-americanes van acusar Umar Faruk Abdulmutallab, de 24 anys, d'utilitzar armes de destrucció massiva i d'intentar matar 281 passatgers i 11 tripulants del vol 253 de Northwest Airlines . Al juliol, el Departament de Justícia va acusar cinc homes que presumptament havien planejat un atemptat organitzat per Al-Qaida contra el metro de Nova York. Arran d'aquesta investigació, les autoritats van detenir un jove nord-americà d'origen afganès.

Més continguts de