Internacional 01/03/2019

Els EUA ofereixen un milió de dòlars per informació sobre el fill d'Ossama bin Laden

Hamza bin Laden és avui un "líder emergent" d'Al-Qaida i està en parador desconegut

Ara
1 min
Hamza bin Laden, en una imatge difosa per la CIA

BarcelonaEl govern dels Estats Units ofereix un milió de dòlars de recompensa per qualsevol informació que permeti localitzar Hamza bin Laden, el fill d'Ossama bin Laden. Segons el cartell de 'Wanted' (es busca) penjat a les xarxes socials, actualment és "un líder emergent d'Al-Qaida" que "ha amenaçat amb atacs contra els EUA i els seus aliats".

Es creu que el fill de Bin Laden es podria amagar en algun lloc fronterer entre l'Afganistan i el Pakistan. En els últims anys s'han publicat alguns vídeos en què aparia demanant venjança per la mort del seu pare, Ossama bin Laden, assassinat per soldats d'operacions especials dels EUA a la casa on s'amagava a Abottabad, al Pakistan, el maig del 2011. Bin Laden era el cervell rere els atacs a les Torres Bessones de Nova York, que van deixar més de 3.000 morts l'11 de setembre del 2001.

Segons confirma la informació publicada pel ministeri de Justícia nord-americà, el fill de Bin Laden es va casar amb la filla de Mohammed Atta, el terrorista que pilotava un dels avions que es van estavellar contra les Torres Bessones.

En la documentació trobada pel govern nord-americà a la casa on van matar Bin Laden hi havia indicis que apuntaven a la intenció del llavors líder l'Al-Qaida de fer que el seu fill el succeís al capdavant del grup terrorista.

stats