WIKILEAKS
Internacional 24/07/2012

Baltasar Garzón liderarà l'equip d'advocats d'Assange i Wikileaks

El jutge s'ha reunit amb el seu nou client a l'ambaixada equatoriana a Londres, on el fundador de Wikileaks està confinat per evitar l'extradició a Suècia

Ara
1 min
Baltasar Garzón / REUTERS

BarcelonaEl jutge i exmagistrat de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, serà l'encarregat de dirigir l'equip d'advocats que defensa tant Julian Assange com Wikileaks. Ho ha anunciat aquest dimarts l'organització en un comunicat, on precisa que el jurista i el fundador de Wikileaks han mantingut una reunió darrerament a l'ambaixada equatoriana a Londres, on Assange està confinat des de fa setmanes per evitar l'extradició a Suècia. Amb Garzón al capdavant, Assange espera llançar "una nova i contundent estratègia jurídica que defensara tant a Wikileaks com al seu fundador dels abusos de processos i arbitrarietats del Sistema Financer internacional que posaran de manifest l'abast real de l'operació contra Julian Assange".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons Wikileaks, Garzón, "que fa dues dècades va revolucionar la justícia internacional en fer efectiva una ordre de detenció contra l'excap d'estat xilè Augusto Pinochet (…), ha mostrat una greu preocupació per absència de garanties amb les que s'està actuant contra Julian Assange".

stats