KOSOVO

Vinculació al crim organitzat

Un informe del Consell d'Europa acusa el primer ministre de Kosovo de tràfic d'òrgans

Una investigació internacional implica el líder del partit guanyador a les primeres legislatives després de la independència del país en segrestos per extreure ronyons

Un informe del Consell d'Europa acusa el primer ministre de Kosovo, Hashim Thaçi, d'estar vinculat al crim organitzat. Segons la investigació que ha dirigit el membre de l'Assemblea Parlamentària d'aquesta institució, el legislador suís Dick Marty, implica Thaçi en segrests de persones i tràfic d'òrgans.


Marty acusa el primer ministre kosovar d'haver estat un “actor clau” de la màfia i el crim organitzat durant els anys posteriors a la guerra del 1999. També denuncia la impunitat que han tingut els líders de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo (UCK) per “crims” relacionats amb suposats assassinats per tràfic d'òrgans.


Els detalls de l'informe es van filtrar a la premsa just després que la formació que lidera Thaçi, el Partit Democràtic, es proclamés diumenge guanyador de les primeres eleccions legislatives després de la independència. L'oposició, la Lliga Democràtica, va denunciar que hi havia hagut frau. Els observadors de la Unió Europea que van seguir els comicis tenen dubtes sobre els alts percentatges de participació a les ciutats que són un feu tradicional de Thaçi, mentre que a la resta no va arribar a la meitat.

Més continguts de