Margallo censura la comissària europea que veu una Catalunya independent dins de la UE

El govern espanyol envia una carta a Brussel·les per demanar-li que parli amb una sola veu en la qüestió de l'independentisme

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha assegurat aquest dilluns que ha remès una carta a la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, per recordar-li que la secessió d'una part d'un estat membre de la UE és contrària als tractats europeus i una hipotètica adhesió s'hauria d'acordar per unanimitat.

Segons Margallo, els tractats diuen que " la integritat territorial i l'organització territorial és una qüestió interna , per tant és una remissió completa de l'ordenament de cada país " . " Una secessió que és contrària a la Constitució , en aquest cas l'espanyola , és per definició contrària al tractat " , ha dit el ministre.

A més , per García - Margallo , l'entrada d'un país nou , " en aquest cas d'un país producte d'una escissió " , necessita ser votada per unanimitat de tots els estats membres .

El ministre ha recordat que fa unes setmanes, en una  reunió d'onze  ministres d'Afers Estrangers europeus, es va aprovar un document que deia que encara que en el futur es poguessin modificar els tractats per majoria qualificada " l'adhesió sempre es faria per unanimitat " . " Per tant l'opinió que no hi ha res al tractat contrari al reconeixement d'una secessió unilateral que va manifestar la comissària Reding és i nexacta per contrària al tractat " , ha conclòs el ministre .

La portaveu de Viviane Reding ha assegurat aquest dilluns a l'ARA que no havien rebut cap carta encara de Madrid i que, en tot cas, Brussel·les "ja parla amb una sola veu" en aquesta qüestió.

Més continguts de