REGNE UNIT
Internacional 06/07/2011

News Internacional al·legarà que la seva directora estava de vacances quan es van fer les escoltes il·legals

La defensa de la filial del multimilionari Rupert Murdoch vol al·legar que Rebekah Brooks era a Itàlia quan un detectiu a sou va escoltar els missatges de la bústia de veu d'una noia de 13 anys desapareguda, segons 'The Guardian'

Agències
1 min
Rebekah Brooks durant la final de Wimbledon l'1 de juliol. REUTERS

LondresDesprés del debat d'urgència a la Cambra dels Comuns britància sobre l'escàndol d'escoltes il·legals per part del diari The News of the World del multimilionari de la comunicació Rupert Murdoch, la defensa de News Internacional –l'empresa que dirigeix la llavors encarregada del setmanari– comença a prendre posicions per sortir de l'impàs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el diari britànic The Guardian, la defensa de News International es prepara per al·legar que la seva directora, Rebekah Brooks, estava de vancances quan va succeir el cas que ha disparat les alarmes. Un detectiu a sou contractat per News of the World hauria escoltat la bústia de veu de Milly Dowler, una noia de 13 anys desapareguda el 2002, el diari que Brooks dirigia llavors.

L'empresa també considera que Brooks va ser fora durant les dues setmanes després de l'assassinat de Holly Wells i Jessica Chapman a Soham. Es creu que es van punxar els telèfons dels pares de les dues víctimes pocs dies després de la seva mort.

La persona encarregada del diari com a substituta de Brooks era llavors Andy Coulson, que va manllevar el càrrec a principis del 2003 i sempre ha al·legat que no era conscient de les escoltes telefòniques il·legals de News of the World.

stats