Salmond: "Els acords constitucionals que lliguen Escòcia al Regne Unit no són justos"

El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha assegurat en una conferència a Londres que les relacions entre Escòcia i el Regne Unit seran més fortes i positives amb la independència

El primer ministre escocès, Alex Salmond, farà públic aquest dimecres el seu pla per celebrar un referèndum per la independència l'any 2014.

En una conferència a Londres, Salmond ha assegurat que els acords constitucionals que mantenen Escòcia dins del Regne Unit són insostenibles. "No són sostenibles perquè no són justos. No són justos per Escòcia i no són justos per Anglaterra" ha dit Salmond per qui "les relacions seran més positives i fortes quan estiguin basades en la claredat i la igualtat.

Salmond ha aixecat polèmica quan ha situat Escòcia com "el far del progressisme polític" per Anglaterra i el món amb polítiques socials que preveuen, entre altres, que les universitats i els medicaments siguin gratuïts.

Les últimes enquestes continuen mantenint una àmplia victòria del no a la independència en cas que Salmond tiri endavant la seva consulta amb el 63 per cent d'escocesos que volen mantenir-se al Regne Unit i un 30 per cent que en volen sortir.