Internacional 20/04/2018

Evacuació massiva a Berlín per desactivar una bomba de la Segona Guerra Mundial

La zona afectada té un radi de 800 metres que inclou l'estació central de trens de la capital

Ara
1 min
Zona de construcció al centre de Berlín on es va trobar una bomba de la Segona Guerra Mundial.

BarcelonaLes autoritats de Berlín inicien a les 9 d'aquest matí de divendres una evacuació massiva en un radi de 800 metres de la zona de construcció on es va trobar una bomba de la Segona Guerra Mundial, a prop de l'estació central de tren de la capital alemanya. S'espera que les tasques de desactivació de la bomba es produeixin cap al migdia.

Mentre durin les tasques de desactivació s'haurà de desallotjar tota l'àrea, que inclou diversos edificis governamentals, un hospital militar i l'estació de trens de Hauptbahnhof, a més de les ambaixades d'Indonèsia i Uzbekistan.

Els trens i autobusos amb origen i destinació a l'estació de tren de Hauptbahnhof hauran de ser desviats, la qual cosa provocarà disfuncions durant tot el matí. Alhora, tots els vols que arribin o surtin de l'aeroport de Tegel, a Berlín, hauran d'evitar sobrevolar aquesta àrea, tot i que els plans de vol previstos per avui divendres es podran mantenir, segons va informar l'aeroport.

La bomba, d'origen britànic i de 500 kilograms, es va trobar durant unes tasques de construcció a prop de l'estació central de trens de Berlín. Més de setanta anys després del final de la Segona Guerra Mundial, Alemanya encara descobreix més de 2.000 tones de bombes actives i municions cada any.

L'aeroport de Tegel, per exemple, es va tancar breument el mes d'agost passat, després de trobar una bomba de producció russa. Al setembre també es van haver d'evacuar els pacients d'un hospital de Frankfurt per procedir a la desactivació d'una altra bomba d'aquell període.

stats