Grècia
Internacional 18/03/2012

Evànguelos Venizelos, nou líder del partit socialista grec

El ministre d'Economia de Grècia proclama la seva victòria en unes eleccions primàries en què s'ha presentat com a candidat únic. Demà presentarà la renúncia de la cartera de Finances per concentrar-se en la campanya per als comicis presidencials

Agències
1 min
Evangelos Venizelos vota en les primàries del partit socialista grec / REUTERS

AtenesEl ministre d'Economia de Grècia, Evànguelos Venizelos, ha sigut escollit nou líder del Partit Socialista grec (Pasok), segons ha informat la televisió grega citant la comissió electoral.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En les eleccions primàries a les quals Venizelos es presentava com a candidat únic hauria arribat al 96,78% dels vots amb un 25% del recompte.

"Sóc conscient dels errors que hem comès i sé com d'enfadada està la gent", ha reconegut Venizelos després de proclamar la seva victòria –no anunciada encara oficialment pel partit–, que, ha promès, "marca el naixement d'una nova esperança".

Venizelos té previst presentar demà la seva renúncia al capdavant de la cartera d'Economia per centrar-se en la campanya als comicis que se celebraran a l'abril o al maig i en els quals les enquestes auguren una derrota electoral per a la seva formació.

"Assumeixo la responsabilitat de liderar un esforç col·lectiu sense deixar fora ningú", ha promès el substitut de l'ex-primer ministre Iorgos Papandreu al capdavant dels socialistes grecs.

stats