Internacional 14/11/2013

Filipines confirma a l'ONU almenys 4.460 morts i 12 milions d'afectats pel tifó

Manila assegura que la majoria de carreteres al voltant de la ciutat de Tacloban, la ciutat més afectada, ja són transitables

Efe
1 min
Un nen entre la runa a Tacloban. GETTY

Nova YorkEl tifó 'Haiyan' ha provocat almenys 4.460 morts i ha afectat gairebé 12 milions de persones, segons les últimes dades que ha enviat el govern de Filipines a l'ONU.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"L'última informació que hem rebut de Manila és que el nombre d'afectats puja a gairebé 12 milions, dels quals 920.000 són desplaçats, i el govern ha informat que 4.460 persones han mort pel desastre", ha dit un portaveu de l'ONU, Farhan Haq.

Segons el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, la comunitat internacional fa "tot el possible" per accelerar l'arribada d'assistència als afectats.

Un dels principals reptes sobre el terreny són els "problemes logístics", que dificulten la mobilització d'ajuda d'emergència, i els talls de subministrament elèctric i combustible en àmplies zones del país.

El govern del president Benigno Aquino III ha assegurat que la majoria de les carreteres al voltant de Tacloban, la ciutat que el tifó ha destruït més, ja estan netes i que han pogut restablir la seguretat amb el desplegament de més d'un miler de soldats amb el suport de vehicles blindats.

stats