SUCCESSOS
Internacional 25/03/2012

La Fiscalia francesa imputa delictes de complicitat al germà de l'assassí de Tolosa

Obre una investigació judicial per determinar si va comptar amb altres còmplices

Efe
2 min

ParísLa Fiscalia francesa ha demanat la imputació del germà de l'assassí de Tolosa Mohamed Merah per complicitat en els set crims comesos, i alhora ha obert una investigació judicial per determinar si hi ha altres còmplices. Abdelkader Merah, de 29 anys, germà gran de l'assassí confés abatut per la policia dijous passat, es troba en dependències judicials a l'espera que un magistrat decideixi sobre la seva imputació, després de la seva detenció dimecres passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Fiscalia ha indicat en un comunicat que ha sol·licitat la inculpació i el seu manteniment en detenció provisional per complicitat en les tres massacres que va cometre el seu germà, de 23 anys, la d'un soldat a Tolosa el passat dia 11, dos més a la veïna Montauban 4 dies més tard i tres nens i un docent en una escola jueva dilluns passat. "Les investigacions portades a terme pels serveis de policia han permès establir contra Abdelkader Merah l'existència d'indicis greus o concordants que fan creïble la seva participació com a còmplice en la comissió de crims lligats a una empresa terrorista", ha assenyalat el Ministeri Públic.

La Fiscalia ha assenyalat que "en aquest moment de la recerca cap càrrec es pot imputar contra la mare i la nòvia" del germà gran, arrestades també dimecres passat i que van ser posades en llibertat. Encara que Mohamed va cometre els crims sol, la investigació judicial intentarà determinar si Abdelkader o altres persones li van servir de còmplices. Segons la pàgina web del setmanari 'Le Point, el germà gran de Merah va dir en els interrogatoris que se sentia orgullós de la manera com havia actuat Mohamed.

Els dos germans van ser vistos junts minuts abans que el passat dia 6 fora robada la moto amb la qual el menor es va traslladar per cometre els crims. Abdelkader va confessar haver acompanyat al seu germà a un concessionari per tractar de detectar el dispositiu de localització antirobatoris de la moto. Segons el diari 'Le Parisien', la policia ha detectat, a través d'un rastreig de geolocalització que el telèfon mòbil del germà gran es trobava als voltants de l'escola jueva Ozar Hatorah de Tolosa el dia en què el seu germà va cometre la massacre. La vigília, segons aquest rotatiu, els dos germans van sopar junts durant diverses hores.

'Le Parisien' assenyala que la policia investiga si el germà gran està implicat en la reivindicació dels assassinats que va aparèixer dijous passat en una pàgina web en nom d'Al-Qaida. També s'interessen a saber si va ajudar al seu germà a comprar l'arsenal d'armes que posseïa, valorat en 20.000 euros i que l'assassí confés va dir que havia pagat amb el botí de diversos robatoris. L'anàlisi de l'ordinador requisat al domicili d'Abdelkader i de la documentació confiscada per la policia no ha donat resultats, segons el mateix rotatiu, que assenyala que en el domicili del germà gran no es van trobar ni armes ni explosius.

stats