Internacional 30/05/2019

Un fort sisme sacseja el Salvador

El terratrèmol, de magnitud 6,8 en l'escala de Richter, ha provocat una alerta de tsunami

Efe
1 min
Un fort sisme sacseja El Salvador

San SalvadorUn sisme de 6,8 graus en l'escala de Richter amb epicentre a la costa del Pacífic ha sacsejat el Salvador i ha generat una alerta de tsunami, segons el ministeri de Medi Ambient i Recursos Naturals del país. Per ara no hi ha informació sobre possibles víctimes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El terratrèmol s'ha registrat a les 3.06 h, hora local (10.06 hora catalana) i ha tingut una profunditat focal de 48 km. L'epicentre s'ha situat davant de la costa del departament de La Libertad, a 66 quilòmetres al sud de la platja de Mizata.

Les autoritats de protecció civil han comunicat que hi ha zones que es troben sense subministrament elèctric i que la principal carretera que connecta el centre amb l'oest del Salvador està tallada per risc d'esfondraments. Les autoritats afegeixen que el terratrèmol s'ha notat a tot el país i que el Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic (PTWC, per les sigles en anglès) ha emès una "alerta". La Creu Verda salvadorenya ha informat d'esfondraments i ha comunicat que s'han activat els protocols d'evacuació.

Des de l'any 2001 no es registraven moviments tel·lúrics de tan poca profunditat al Salvador. Aquell any un sisme de 7,7 graus en l'escala de Richter va causar 944 morts, i un altre de 6,6 en va provocar 315, va malmetre 82 edificis públics i va destrossar 41.302 habitatges.

stats