Internacional 17/09/2013

França i Rússia discrepen sobre l'autoria dels atacs amb armes químiques a Síria

Moscou reitera que hi ha indicis que els rebels podrien estar implicats en els atacs amb gas sarín

Ara
1 min

BarcelonaFrança i Rússia han mostrat les seves diferències sobre l'autoria dels atacs amb armes químiques el 21 d'agost prop de Damasc. Aquest dimarts s'han reunit a Moscou el ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, i el ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, que intenta pressionar Rússia perquè accepti una resolució del Consell de Seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

França no dubta que el règim de Baixar al-Assad va ser el responsable de l'atac. "No tenin cap dubte que el govern sirià és darrere dels atacs", ha dit Fabius.

Les declaracions del ministre francès contrasten amb les de Lavrov, que ha dit que "hi ha seriosos indicis" per creure que l'atac va ser provocat per les forces rebels.

Les Nacions Unides van publicar aquest dilluns l'informe en què confirmaven la utilització de gas sarín contra els civils als afores de Damasc, encara que no en va revelar el responsable.

La trobada entre els dos ministres d'exteriors arriba un dia després que els Estats Units, el Regne Unit i França es reunissin a París per demanar una resposta "contundent" a les Nacions Unides i la destrucció de l'arsenal químic del règim de Baixar al-Assad.

Moscou, però, va afirmar dilluns que no s'ha de descartar que els rebels fossin els responsables de l'atac, argumentant que no hi havia cap lluitador rebel entre les víctimes, si era un atac del govern sirià.

stats