Internacional 18/12/2012

Un poble francès de 188 habitants podria rebre 40.000 persones que volen salvar-se de l'apocalipsi maia

Els gendarmes patrullen per controlar la zona, i habitants del poble denuncien especulació immobiliària amb la venda de terrenys a gent espantada

Efe
2 min
Panoràmica del poble de Bugarach, a França / EFE

BugarachBugarach, un petit poble del sud de França presidit per un pic de 1.231 metres d'altitud, es prepara per l'anunciat apocalipsi maia, després de difondre's a la xarxa que aquest és un dels pocs llocs que s'escaparà, el 21 de desembre, de la suposada desaparició del món. Els veïns i les autoritats esperen fins a 40.000 visitants el divendres; alguns, potser, moguts pel desig de sobreviure al cataclisme, però la majoria per una espècie de trobada entre espiritual i bromista en un entorn natural destacable, que recordarà algunes de les imatges d''Encontres a la tercera fase'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Alguns creuen que la muntanya, localitzada a 60 quilòmetres de Perpinyà, servirà de pista d'aterratge per a una nau espacial extraterrestre que salvarà de l'hecatombe uns quants elegits. De moment, periodistes arribats de tot Europa recorren els carrers de Bugarach, una localitat que compta només amb 188 habitants, a la recerca d'algú que realment cregui en la salvació de l'apocalipsi.

Especulació immobiliària

La presència d'enviats de mitjans d'informació molesta molts veïns, que diuen que no entenen la raó de tal desplegament per un simple rumor que ha corregut per internet. D'altres van més enllà, tot i que es neguen a facilitar la seva identitat; apunten a interessos econòmics, ja que s'ha produït una gran venda de propietats arran de tot aquest assumpte.

Gendarmes patrullant i l'ajuntament tancat

De moment, el consistori de Bugarach exhibeix un rètol a la porta que anuncia que estarà tancat el 21 de desembre, encara que sense explicar si tanca per posar ordre davant l'esperada arribada de visitants o per no desaprofitar les últimes hores d'existència. Les autoritats han decidit tancar els accessos a la muntanya com a mesura de prevenció i ja és visible la presència de gendarmes que recorren les carreteres i els principals camins que porten al cim del pic de Bugarach.

Ningú podrà instal·lar-se a prop del cim i les úniques caravanes que, de moment, ocupen els aparcaments de la localitat són de mitjans de comunicació desplaçats tota la setmana per seguir l'esdeveniment.

stats