Publicitat
Publicitat

Turquia tancarà la frontera amb Síria però permetrà l'arribada de refugiats

Els refugiats sirians continuaran entrant i sortint del país a través de rutes clandestines

Turquia tancarà avui tots els passos fronterers amb Síria davant el deteriorament de la seguretat , encara que la mesura no tindrà conseqüències en el flux de refugiats sirians que fuig del conflicte armat al país àrab .

El tancament de la frontera , anunciat pel ministre de Comerç i Duanes , Hayati Yazici , afectarà els 13 passos oficials que hi ha als 900 quilòmetres de frontera , i arriba després dels últims combats entre rebels i soldats sirians durant els quals nombrosos camions turcs van quedar destruïts . La decisió afectarà el trànsit ordinari , especialment el comercial , però no els refugiats sirians , que entren i surten del país a través de rutes clandestines .

Gran part dels passos fronterers estan ja en mans de les forces rebels que s'enfronten al règim sirià , de l'Exèrcit Sirià Lliure , compost per desertors , de milícies kurdes . De fet , segons publica avui el diari 'Hürriyet ', només tres passos seguien oberts en la pràctica al trànsit rodat, i dos , que també es tancaran ara , permetien només la cruïlla de vianants .

El tancament dels passos fronterers no equival a una prohibició de viatjar a Síria , ja que els ciutadans i camions turcs podran seguir entrant al país àrab a través de tercers països . L'encreuament de la frontera s'ha fet cada vegada més perillós per als camions que transporten mercaderies entre els dos països , davant el risc de quedar atrapats en el foc creuat entre rebels i tropes regulars .

Més continguts de